Основна информация

 • Дата и време – натиснете сивите полета за дата/време за да отворите стандартно меню за избор на съответния елемент. По подразбиране са добавени настоящите дата и час.
 • Категория – изберете категория за настоящия запис. Категорията по подразбиране е избрана според времето от деня. Можете да добавите собствени категории в екран Настройки –> Категории.
 • Кръвна захар – въведете измереното ниво на кръвна захар в полето. Използвайте иконата „Ръка“ до полето за да изберете място на убождане, ако е необходимо.
  - Сензор – маркира записа като произхождащ от сензор, което означава, че може да не е много точен. Записите от сензор се показват в сиво в Дневника.
  - Приблизителна кръвна захар – маркира записаната кръвна захар като „приблизителна“, което означава, че измерването не е много точно. Записите маркирани като „Сензор“ или „Приблизителен“ не се използват за калибрация на CGM. Записи маркирани като „приблизителни“ се показват с удивителна в Дневника.
  Ако сте отворили този екран докато правите проверка на кръвна захар със свързан (чрез Bluetooth) глюкомер, полето за кръвна захар ще присветне и измерената стойност ще се попълни автоматично.
 • Въглехидрати – използвайте полето за да въведете въглехидратите ръчно. Използвайте иконата за „Храни“ за да отворите екрана, където може да изберете приетата храна и да изчислите нужната доза инсулин в Калкулатора. При нужда може да отворите допълнителните опции с натискане на сивото поле (Въглехидрати +) и да въведете мазнини/протеини/калории ръчно.


Полета за инсулин

 • Бързодействащ инсулин – ако сте посочили терапия с инсулинови инжекции, можете да въведете болуса за настоящия запис. Също така може да изчислите разширен болус, използвайки Калкулатора.
 • Бавнодействащ инсулин – може да въведете вашият базал за записа, или ако сте посочили терапия с инсулинова помпа, можете да въведете темп на базала при нужда.
 • Медикаменти – изберете приетите медикаменти, ако има такива. Можете да управлявате/добавяте медикаменти от екран Настройки –> Медикаменти.
 • Снимка и бележки – ако желаете, може да добавите снимка или допълнителни бележки към записа.

Когато сте готови с въвеждането на информацията натиснете бутона за Запис. Вашият нов запис ще се появи в Дневник и ще бъде на фокус (ако не е скрит).

Имате нужда от помощ?
Не се колебайте да се свържете с нас.

Това беше ли полезно?

Да Не
Казахте, че тази тема не Ви е била полезна ...
Можете ли да ни кажете защо? Благодарим!
Благодарим за вашето мнение.