Следващият екран ще ви даде възможност да въведете целевата стойност на кръвна захар, инсулинова чувствителност и въглехидратно число. Тези параметри са изключително важни за прецизните изчисления свързани с инсулин.

  • Хиперглекимия и горна граница на глюкозните нива – тези нива ще се ползват от приложението за предупреждения, когато кръвната ви захар е висока или прекалено висока. Също така, тези настройки ще позволят на приложението да ви показва предупреждения например да отложите следващото хранене ако кръвната ви захар е твърде висока. Тези настройки се използват и в статистическите диаграми и таблици.
  • Целева стойност – вашето идеално ниво на кръвна захар. Този параметър ще се използва от приложението за изчисляване на нужното количество медикаменти/единици инсулин, както и при други настройки.
  • Хипоглекимия и долна граница на глюкозните нива – тези нива ще се ползват от приложението за предупреждения за опасно ниски нива на кръвна захар. Също така се ползват и в статистическите таблици и диаграми.
  • Инсулинова чувствителност (почасово) – Фактора за инсулинова чувствителност е изключително важен за прецизните калкулации на нужния инсулин. Приложението ще използва този параметър за изчисляване колко инсулин ще трябва на тялото ви за определен период от време.
    Общо взето, това означава колко инсулин е нужен, за свалянето на нивото на кръвна захар до нормални граници, ако в момента е високо, за период от 3-4 часа. Ако ви е трудно да определите този фактор, моля оставете стойностите по подразбиране и се опитайте да го настроите правилно чрез внимателно тестване на вашата инсулинова чувствителност. Може да тествате чрез инжектиране на много малко количество инсулин, когато имате висока кръвна захар и да проверите как реагират нивата като ги проверявате на всеки 30-40 мин. в следващите няколко часа. Преди да опитате нещо подобно задължително се консултирайте с вашият ендокринолог!
  • Въглехидратно число (почасово) – този параметър показва от колко единици инсулин има нужда вашето тяло за да „покрие“ определено количество въглехидрати.
    Ако например вашето съотношение е 12, тялото ви ще има нужда от 1 единица инсулин за да покрие всеки 12 грама въглехидрати, които изядете. Ако не можете да определите тази стойност точно, моля оставете стойността по подразбиране и се консултирайте с вашият лекар.

Имате нужда от помощ?
Не се колебайте да се свържете с нас.

Това беше ли полезно?

Да Не
Казахте, че тази тема не Ви е била полезна ...
Можете ли да ни кажете защо? Благодарим!
Благодарим за вашето мнение.