Приложение за Wear OS и Apple watch

Diabetes:M разполага с приложение за Android Wear OS и Apple watch приложение! За да го използвате, просто свържете своя Android часовник или своя Apple watch и приложението ще се инсталира автоматично. Приложенията за двата вида устройства имат минимални разлики, но функциите им са почти еднакви. В това ръководство като пример се използва приложението за Wear OS.

Можете да стартирате приложението като докоснете екрана на часовника. За да превключите между страниците на приложениeтo, просто плъзнете наляво или надясно. За да излезете от приложението, натиснете и задръжте за няколко секунди и ще се появи икона за излизане.

Екрани

Екран за общ преглед

Този екран показва най-важните стойности, като:

  • Активен инсулин
  • Последна кръвна захар и време
  • Последни въглехидрати и време
  • Последен болус

Екран за въвеждане на кръвна захар
 
Кръвната захар може да бъде въведена чрез натискане на бутоните като стойността ѝ се увеличава или намалява с количествата, изобразени на бутоните.
 
 
 
 
 

Екран за въвеждане на храни
 
Въглехидратите се въвеждат по същия начин като стойността на кръвната захар. Посредством стрелките, разположени от двете страни, потребителите могат да превключват между въглехидрати → протеини → мазнини → калории и да въвеждат съответните стойности.
 
 

Екран, показващ резултата от изчислението

Часовникът ще изчисли необходимата доза инсулин, ако е свързан с телефона и ще предостави пояснителни бележки, ако е необходим допълнителен прием на въглехидрати или ако потребителят трябва да отложи храненето, в случай, че кръвната захар е твърде висока.
 
 
 

Екран за болус доза

Болусът може да бъде въведен по същия начин като кръвната захар и хранителните стойности. Посредством стрелките, разположени от двете страни, потребителите могат да превключват между болус → удължен болус → продължителност и могат да въвеждат съответните стойности.
 
 
 

Екран за категория и бележки

Тук потребителите могат да изберат категория и да въведат или продиктуват бележка. Когато сте готови, натиснете Запази (Save) в горната част на екрана и записът ще бъде създаден в дневника на Diabetes:M.
 
 
 
 

Начални екрани

Има 3 начални екрана – с цифров часовник, с аналогов часовник и екран с продължително наблюдение на кръвната захар (CGM)

Начален екран с аналогов или дигитален часовник

На цифровия или аналогов часовник можете да проследите Вашата:

  • Пследна кръвна захар
  • Последен инсулин
  • Последни въглехидрати
  • Текущ активен инсулин

Начален екран с продължително наблюдение на кръвната захар (CGM)

Diabetes:M предоставя и начален екран, показващ данни за продължително проследяване на кръвната захар, когато е включена функцията за сканиране на сензор или когато предавателите Blucon или Miaomiao са свързани.

Имате нужда от помощ?
Не се колебайте да се свържете с нас.

Това беше ли полезно?

Да Не
Казахте, че тази тема не Ви е била полезна ...
Можете ли да ни кажете защо? Благодарим!
Благодарим за вашето мнение.